2015. szeptember 19., szombat

A galaxis őrzői

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Én elég nagy Marvel rajongó vagyok, ezért majdnem minden filmjét láttam moziban. Ez sem volt kivétel, bár egy kicsit féltem tőle. Csalódnom is kellett, de szerencsére pozítivan. 


A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal – Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Ezt a filmet még az alkotók sem vették komolyan, annyi poént sikerült belecsemészniük. Minden olyan pillanatot, amit nem drámázással vagy akció jelenetekkel töltöttek ki, tele tüzdelték vicces helyzetekkel vagy beszólásokkal. Valjuk be a szuperhős filmek történetei nem túl változatosak, jön a jó fiú, akinek van valamilye ami kell a rossz fiúnak, elég kiszámítható az egész történet, ezért is kellett ez a vicces hangvétel, hogy ezt elfelejtsék a nézők. Bevált nekik, mivel remek kikapcsolódás volt ez a két óra. 

A színész választás jól sikerült. Chris Pratt remekül hozta Star-Lord figuráját, Zoe Saldana furcsa volt, mert most nem kék hanem zöld lett, de illett rá Gamora karaktere, Lee Pace pedig elég gonosz volt Ronan szerepében. Mivel szinkronizáltan néztem, így nem tudok nyilatkozni Rocket és Groot eredeti szinkronjairól, bár Vin Dieselnek bizonyára nem volt sok dolga Groot karakterével.


Összegezve a színészek klappoltak, a történet rendben volt, a poénok sokat segítettek és ne feletsük el a fantasztikus zenéket, amivel végig operáltak. Az idei évben az egyik legjobb soundtrack. Tehát a filmet csak ajánlani tudom azoknak, akik szerették a korábbi Marvel filmeket vagy bírják a vicces kalandfilmeket, de aki egy komoly sci-fit keres annak nem ez a megfelelő film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése