2015. szeptember 25., péntek

Megjelenésre várva

Idén ősszel sok-sok könyvet kapunk, amik nagyon igéretesnek néznek ki, valamint pár sorozat folytatása is várható. most kiemelnék párat, amiket a legjobban várok.

Számomra a következő kis drágaság a legvágyottabb, sajnos nem sokat tudni még róla, csak azt, hogy lesz és valamikor októberre várható :)

Brian McClellan: Karmazsin hadjárat (Crimson Campaign)
Lőpormágus-trilógia II.
műfaj: fantasy
várható megjelenés: október







***
Magyar borítója még nincs, de várhatóan még az ősz folyamán megjelenik.

Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen (Légió sorozat 2.)
Kami Garcia: UnmarkedKötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Unmarked
Fordító: Szabó Krisztina
Várható megjelenés: 2015. ősz


Közöttünk jár… és bárki lehet az.
Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.
Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?
Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

***


Az író előző könyve is nagy kedvenc, ezért, amikor megláttam, újabb könyvre számíthatok tőle, nagyon megörültem neki.

Erik Larson: Fenevadak kertjeErik Larson: Fenevadak kertje
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: In the Garden of Beasts
Fordító: Lengyel Tamás
Várható megjelenés: 2015. ősz


A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése